Hoe kunnen we de economie heropenen?

.

58 Suggesties voor het heropenen van de economie en het openbare leven, terwijl de voortzetting van de schade COVID-19 te beperken doet (Koen Swinkels)

Image for post

COVID-19 vormt een zeer ernstige bedreiging: Veel meer mensen kunnen sterven, hetzij aan COVID-19 – de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus – of van andere aandoeningen die niet goed kunnen worden behandeld omdat ziekenhuizen overcapaciteit lopen als gevolg van de toestroom van COVID-19-patiënten.

De huidige strategie die veel westerse landen volgen is om te proberen ‘de curve plat’ te maken. Het doel van deze strategie is om het aantal COVID-19 infecties over een langere periode te verdelen, zodat ziekenhuizen in geen enkele periode overbelast raken. In de praktijk vereist het afvlakken van de curve dat we extreme vormen van sociale distantiëring beoefenen om de transmissietarieven te verlagen, en dus dat we grote sectoren van de economie sluiten.

Ook dit heeft echter ernstige negatieve gevolgen: tientallen miljoenen mensen hebben hun baan al verloren of hun uren zien dalen, bedrijven zullen ten onder gaan, pensioenrekeningen verliezen waarde, enz. De economische, financiële, politieke en sociale gevolgen hiervan zijn verwoestend en eng om over na te denken. Bovendien zijn de plotselinge beperkingen op de burgerlijke vrijheden ongekend: mensen mogen niet langer de straat op om te protesteren; Velen zijn niet eens toegestaan om vrienden of familie te bezoeken of naar hun werk, tenzij de overheid acht dat werk “essentieel”.

Image for post

Bovendien, zelfs als het gaat om de gezondheidszorg, kan de lockdown ernstige onbedoelde gevolgen hebben: ter voorbereiding van de verwachte toename van COVID-19 patiënten veel ziekenhuizen hebben opgeschort “electieve” zorg en gesneden uren, wat betekent dat belangrijke activiteiten zoals screening kankerpatiënten voor de voortgang van de ziekte worden in de wacht gezet. Angst om naar het ziekenhuis te gaan en besmet te raken met het virus zorgt er ook voor dat mensen die baat zouden hebben bij medische zorg in plaats daarvan thuis blijven. Veel mantelzorgers blijven ook thuis uit angst om besmet te raken. Voor een deel als gevolg, verpleeghuizen worden bijzonder hard getroffen door het virus. Ten slotte zal alle medische zorg die in de wacht werd gezet tijdens de COVID-9-crisis een sterke stijging van de vraag veroorzaken zodra de lockdown is opgeheven, wat waarschijnlijk zal leiden tot ernstige capaciteitsproblemen.

Op dit punt is het niet eens duidelijk dat ‘het afvlakken van de curve’ effectief is bij het bereiken van zijn smalle doel. Afgaande op de resultaten in Zuid-Korea, Japan, Taiwan, Zweden en andere landen, kan het afsluiten van de economie niet nodig zijn om te gaan met het virus in een schade-minimaliseren manier. Geen van deze landen heeft te maken met aanzienlijke problemen in de ziekenhuiscapaciteit en hun COVID-19-sterfgevallen per hoofd van de bevolking zijn vergelijkbaar met en vaak aanzienlijk lager dan in landen die wel een lockdown hebben opgelegd. Bovendien, kijkend naar landen als Italië, Spanje en Frankrijk – hard getroffen door het virus, ondanks vele weken van intense lockdowns – lockdowns misschien niet eens voldoende.

In het algemeen lijkt er geen correlatie te zijn tussen de intensiteit van de sluiting van een land en het aantal sterfgevallen per hoofd van de bevolking in dat land. Als er iets, het tegenovergestelde lijkt het geval te zijn, hoewel veel kanttekeningen van toepassing zijn (bijvoorbeeld, verschillende landen tellen COVID-19 sterfgevallen op verschillende manieren; landen die al het hardst getroffen kunnen meer kans om strikte lockdowns op te leggen dan degenen die dat niet zijn; etc).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/127iLoy2a6ziKOim3580Ugg-ZPVFzaJmp9cBTghMmSPg/edit?usp=sharing
https://tinyurl.com/yclbktez

Bovendien, als het gaat om het verminderen van sterftecijfers de strategie heeft ernstige grenzen: Tenzij een vaccin en / of effectieve behandeling wordt gevonden in een recordtijd – en er is geen garantie dat we in staat zullen zijn om een vaccin of behandeling te ontwikkelen binnen de komende jaren, of helemaal niet – een lockdown is niet van plan om het virus te stoppen. Het doel van de lockdown is immers niet om COVID-19 gevallen per se te voorkomen, alleen om ze over een langere periode te verdelen.

Dus lockdowns zijn problematisch om een aantal redenen. Maar wat is het alternatief? Zijn er effectieve manieren om de pandemie in te dammelen of op zijn minst het aantal sterfgevallen zoveel mogelijk te verminderen zonder een afsluiting op te leggen?

Eerste opmerking dat het afsluiten van grote delen van de economie is ongelooflijk duur, bijna ondoorgrondelijk dus. Een lockdown betekent dat grote delen van de economie gewoon stoppen met produceren: Honderden miljarden dollars aan goederen en diensten die hadden kunnen worden gemaakt, worden nu niet gecreëerd. Bovendien zijn de stimuleringspakketten bedoeld om de klap van het afsluiten van de economie te e̵n̵r̵i̵c̵h̵ ̵p̵o̵l̵i̵t̵i̵c̵a̵l̵l̵y̵ ̵c̵o̵n̵n̵e̵c̵t̵e̵d̵ ̵c̵o̵r̵p̵o̵r̵a̵t̵i̵o̵n̵s̵ ̵a̵t̵ ̵t̵h̵e̵ ̵e̵x̵p̵e̵n̵s̵e̵ ̵o̵f̵ ̵e̵v̵e̵r̵y̵b̵o̵d̵y̵ ̵e̵l̵s̵e̵ te verzachten. Als de lockdown nog veel langer doorgaat, wordt het gewoon onmogelijk om mensen te compenseren voor verloren lonen en inkomsten. Het is dus zinvol om aanzienlijke sommen geld uit te geven aan maatregelen die kunnen helpen om de afsluiting zo snel mogelijk te beëindigen.

Met dat in gedachten, hieronder zijn 58 maatregelen die we nu kunnen nemen om de economie te heropenen op een verantwoorde manier, terwijl de voortzetting van de schade die COVID-19 doet te beperken.

Om zeker te zijn, is het niet nodig om zich te committeren aan alle 58 maatregelen. Verschillende (particuliere en/of overheids)besluitvormers hebben verschillende bevoegdheden en verantwoordelijkheden; verschillende situaties vereisen verschillende oplossingen; en sommige oplossingen kunnen beter werken dan andere. Bovendien, naarmate we meer kennis ontwikkelen over Covid (het virus, de ziekte, preventie, behandeling, transmissie) en over de crisis en de gevolgen van de maatregelen die we nemen, kunnen sommige van de voorgestelde maatregelen gewoon stoppen met zinvol. Er kunnen ook andere zorgen zijn — bijvoorbeeld met betrekking tot burgerrechten — die sommige maatregelen onaantrekkelijk maken. Tot slot, hoewel sommigen het niet eens zijn met het nut van sommige maatregelen – bijvoorbeeld het dragen van universele maskers – kan het nog steeds zinvol zijn om ze uit te voeren als deze maatregelen weinig negatieve gevolgen hebben en anderen kunnen overtuigen om de heropening van de economie te steunen.

Dus in plaats van zich te committeren aan alle van hen, beleidsmakers kunnen gewoon gebruik maken van de lijst om die maatregelen die het meest geschikt zijn voor hun situaties en hun bevoegdheden, capaciteiten en verantwoordelijkheden te kiezen.


Houd er rekening mee dat, hoewel dit document verwijst naar academische en andere bronnen om te pleiten voor en / of tegen specifieke claims, de auteur heeft geen specifieke expertise op een van de relevante gebieden. Het document is in de eerste plaats bedoeld als uitgangspunt voor de broodnodige discussie en onderzoek. Het zal worden bijgewerkt met nieuwe informatie wanneer dat nodig is. Correcties, suggesties etc zijn van harte welkom bij @koenswinkels of kmswinkels@gmail.com. Deel en voel je vrij om inhoud te gebruiken, met of zonder toeschrijving.

Voor een alternatieve kijk op de COVID-19 crisis, zie dit interview met prof Knut Wittkowski (samenvatting) diebetoogt niet alleen dat de lockdown genezen is erger dan de ziekte, maar dat de ziekte is niet zo groot van een probleem als algemeen gedacht, en dat een lockdown eigenlijk maakt de ziekte zelf erger. Voor kritiek van de positie van Wittkowski zie bijvoorbeeld hier. Voor zijn antwoorden zie hier. Wittkowski is zeker niet de enige expert die stelt dat het Covid-probleem lang niet zo groot is als vaak geportretteerd en/of dat de lockdown het erger maakt, zie bijvoorbeeld hier,hier,hieren ook hier (120 experts; in het Duits, maar je een auto-translate extensie gebruiken). Voor meer dan 20 interessante en gevarieerde perspectieven op de crisis u zich abonneren op deze Twitter-lijst.]

Voor een veel kortere lijst van eenvoudige stappen die effectief kunnen zijn tegen toekomstige respiratoire virus pandemieën zie dit artikel.

Heropen het openbare leven

Zowel essentiële als niet-essentiële bedrijven en andere openbare ruimten heropenen, onder de volgende voorwaarden:

1.Maskers: Iedereen moet maskers dragen wanneer ze in nauw contact staan met andere mensen, zowel binnen als buiten. Hoewel het waar is dat een masker niet 100% bescherming tegen het krijgen van besmet of infecteren anderen is het ook waarschijnlijk dat als een groot genoeg percentage van de bevolking begint het dragen van maskers veel minder mensen zullen besmet raken (voor tegenargumenten over de werkzaamheid van masker dragen zie hier en hier).

In ieder geval sterk aanmoedigen of eisen dat mensen maskers dragen in het openbaar vervoer en in andere gesloten ruimtes met meerdere mensen en slechte ventilatie. Het dragen van maskers buiten, in parken etc is waarschijnlijk een stuk minder nuttig.

In de mate dat tekorten aan maskers blijven, geven de beste maskers (bijvoorbeeld N95) aan medische professionals en laat alle andere maskers worden verkocht of uitgedeeld aan het publiek. Ook mensen aanmoedigen om hun eigen diy maskerste maken. DIY maskers zijn nog steeds een stuk beter dan niets.

Ook blijven herinneren het publiek dat maskers niet maken ze of de mensen om hen heen onkwetsbaar. Adviseren dat mensen blijven oefenen de andere gezonde gewoonten.

Image for post
De gebruikelijke correlatie/oorzakelijk verband zijn van toepassing

2.Gezonde gewoonten: Blijf frequente en grondige handen wassen, geen hand schudden aan te moedigen; het wassen van boodschappenverpakkingen; geen gezicht aanraken etc.

3.No Drukte: Evenementen met grote drukte moeten worden afgelast en de organisatoren moeten gedeeltelijk worden gecompenseerd. Professionele sportcompetities kunnen hervatten, maar in lege arena’s en met continue testen (en misschien groeps-quarantining) van spelers, personeel enz.

4.Clean Spaces: Vereisen openbare ruimtes (winkels, overheidsgebouwen, openbaar vervoer etc) om hun faciliteit vaak en grondig te desinfecteren. Inspecteer vaak: Prima bij een eerste overtreding, sluiten op een seconde. Financieel belonen bedrijven die inspecties passeren. Om misbruik zo min mogelijk te benutten en de kwaliteitscontrole te waarborgen, moeten alle inspecties worden opgenomen.

Recent onderzoek suggereert dat het virus niet gemakkelijk overbrengen via oppervlakken, maar voor het moment is het zinvol om beter veilig te zijn dan sorry.

5.Vochtigheidscontrole: Vochtigheid is waarschijnlijk een belangrijke factor in hoe gemakkelijk het virus wordt overgedragen. Met name een luchtvochtigheid tussen 4,6 en 5,4 g/kg lijkt het meest bevorderlijk voor transmissie. Onderzoek dit in meer detail en in de tussentijd, waar vochtigheidsbeheersing mogelijk is, streven naar niveaus tussen 6 en 7 g/kg. Op plaatsen waar klimaatbeheersing moeilijk is, maar waar de temperatuur en vochtigheid wel een aanzienlijk transmissierisico veroorzaken – bijvoorbeeld vleesverpakkingsfabrieken — zoekt u naar aanvullende oplossingen.

6.Vermijd gesloten, ongeventileerde ruimtes met meerdere mensen zingen, lachen etc: In het algemeen, in nauwe kwartalen en ongeventileerde interieurs, voor een langere periode van tijd, met mensen praten, zingen, lachen etc, is een recept voor transmissie ramp. Bijvoorbeeld, de krachtige ademhalingsactie van het zingen verspreidt een relatief hoog aantal virale deeltjes in een kamer, waardoor het waarschijnlijker is dat anderen besmet raken en dat ze een grote virale dosis krijgen, wat waarschijnlijk de ernst van de ziekte verhoogt. Dus voor het moment, annuleren evenementen waar mensen zingen, vooral in gesloten ruimtes met slechte ventilatie. In verpleeghuizen moeten alle activiteiten met betrekking tot het lied worden geannuleerd. Waar mogelijk moeten de ramen open staan.

7. Avoid Superspreading Events: In general, avoid events with crowds in confined spaces, especially if there is singing, laughing and shouting involved (concerts, parties, but also sports arenas and stadiums) but also some forms of public transportation where there is a lot of touching of objects (straps, for example) or where people stand very close to one another. Events like that appear to have been major accelerators in this pandemic.

8.Bars & Restaurants: In restaurants and bars wearing masks is obviously a problem, so while servers and other staff should wear face masks, customers should not have to. To decrease the risk of transmission the maximum capacity of restaurants and bars should be reduced so that customers are not too close to one another. Establishments should be partially financially compensated for the reduction in revenue. In addition, encourage the use of glass or plastic dividers. Whenever possible use humidity control to further minimize the risk of transmission.

9.Outdoors: People should be encouraged to go outdoors (sunlight, fresh air and exercise are good while the infection risk is minimal). Parks and other spaces should be open. Green spaces that are currently unused or underused should be made available and their use promoted. Moreover, whenever possible indoor activities should be moved outdoors or at the very least take place with the windows open. Natural air flow reduces the risk of transmission significantly.

Image for post

10.Travel Bans: Travel bans may be significantly less effective at containing a pandemic than is often thought. Specifically, once significant community transmission already exists within a region or country, a travel ban may delay the spread of the virus by a few days or weeks but it will not prevent it. Screening prospective travellers for COVID-19 symptoms and banning those that do exhibit symptoms will still be useful to some extent. In some circumstances it could also make sense to require travellers to take a COVID-19 test before being allowed in. If a community has not yet been hit by the virus, extreme travel bans that isolate the community from affected regions will work better. The problem, however, is that the more the rest of the world has already been hit by the virus the more severe the negative economic and social consequences of such bans will be.

Vulnerable people

Het doel is om extra goede zorg te nemen ter bescherming van kwetsbare mensen in de periode dat het virus actief is en totdat de kudde immuniteit is opgebouwd en / of een vaccin en / of behandeling beschikbaar is. Als de rest van de bevolking zijn dagelijks leven min of meer kan voortzetten en de economie kan blijven draaien, zullen er meer middelen beschikbaar zijn om te besteden aan de bescherming van de kwetsbaren. En in de mate dat een groter percentage van de rest van de bevolking opbouwt immuniteit dit ook zal helpen om kwetsbare groepen te beschermen later.

11.Zelf quarantaine: Kwetsbare mensen moeten zichzelf in quarantaine blijven plaatsen en alle zorg en diensten krijgen die ze nodig hebben. Tenzij zeer strikte protocollen om infectie te voorkomen kan worden vastgesteld, laat kwetsbare mensen quarantaine in hetzelfde huis als andere familieleden, tenzij die familieleden 1) negatief getest en 2) zijn ook zelf-quarantining: De infectie risico is gewoon te hoog wanneer mensen wonen in nauwe wijken met elkaar – zoals ze doen in huizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen. Dit is een belangrijke reden waarom bij het ontbreken van alomtegenwoordige testen zetten iedereen – in plaats van alleen kwetsbare mensen – op lockdown kan het probleem nog erger te maken. Gebruik en betaal voor hotels, AirBnBs en andere momenteel onderbenen faciliteiten wanneer extra capaciteit nodig is. Overweeg mensen die aan bepaalde criteria voldoen te betalen om zelf quarantaine te plaatsen.

12.Mantelzorgers: Verzorgers die positief getest op antilichamen voor het virus moet de eerste keuze om kwetsbare mensen te helpen als ze hebben weinig tot geen risico van het infecteren van anderen of besmet zelf. Strikte maatregelen om infectie te voorkomen (bijvoorbeeld het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen) moeten niettemin worden voortgezet.

13.Buiten: Er moeten zoveel mogelijk mogelijkheden worden gecreëerd voor kwetsbare mensen om buiten te zijn. Moedig op zijn minst open ramen aan voor frisse lucht.

14.Quarantaine maar niet isoleren: Sterk aanmoedigen manieren waarop mensen in zelf-quarantaine kan communiceren met dierbaren en anderen zonder hen bloot te stellen aan risico’s. Besteed speciale aandacht aan mensen met weinig of geen familieleden (mensen met antilichamen kunnen ook hier een belangrijke rol spelen).

15.Verpleeghuizen: Het risico op infectie is hoog in verpleeghuizen. En gezien het type bevolking zullen de mensen die besmet zijn de neiging hebben om een aanzienlijk slechter resultaat te hebben dan de algemene bevolking. In veel gebieden verpleeghuizen goed voor meer dan de helft van alle COVID-19 sterfgevallen. Dus veel extra middelen moeten worden geïnvesteerd in het voorkomen van infectie in deze instellingen. Overweeg ook het toekennen van prijzen voor ideeën voor betere protocollen om overdracht te voorkomen. Omdat het risico van overdracht is veel kleiner in de open lucht instellingen, verpleeghuizen moeten overwegen open lucht bezoekuren.

16.Pay Mantelzorgers veel geld om quarantaine met de kwetsbaren: Op dit moment, de belangrijkste infectie risico voor kwetsbare mensen komt van de mensen die de zorg voor hen. Bijvoorbeeld, als verzorgers pendelen van huis naar het werk (vaak met behulp van het openbaar vervoer, die lijkt te zijn een van de belangrijkste bronnen van transmissie) kunnen ze besmet raken en doorgeven. Hoe dit risico voorkomen of minimaliseren? Betaal mantelzorgers veel* om in quarantaine te worden geplaatst samen met (in hetzelfde gebouw als) de mensen waar ze om geven. Als verzorgers worden betaald $ 100.000 voor 2 maanden van quarantaine, velen zouden graag doen. Hetzelfde geldt voor verpleeghuispersoneel in het algemeen, inclusief niet-verzorgers die in contact komen met de kwetsbaren of met de omgevingen waarin zij zich bevinden, zoals schoonmaakpersoneel.

17.Gebruik speciaal vervoer voor verzorgers: Als quarantining verzorgers niet haalbaar is, op zijn minst speciaal vervoer voor hun woon-werkverkeer, zodat ze niet hoeven te gebruik maken van het openbaar vervoer. Google doet dit voor zijn werknemers, scholen doen het voor hun studenten en luchthavenhotels doen het voor hun gasten. Reinig en ontsmet de voertuigen na elk gebruik.

18.Gevangenissen: Het risico op infectie is ook zeer hoog in gevangenissen, hoewel de gemiddelde uitkomst van de ziekte minder slecht zal zijn dan in verpleeghuizen, omdat de gevangenispopulatie gemiddeld aanzienlijk jonger en gezonder is. Toch, investeren veel geld in het verstrekken van gevangenissen en gevangenen met de zeep en andere desinfectie materialen die ze nodig hebben, en ontwikkelen van strenge protocollen voor het desinfecteren van gedeelde ruimtes. Ook sterk overwegen het vrijgeven van niet-gewelddadige daders geacht te zijn laag risico als ze negatief hebben getest op het virus. Als gevangenen positief testen, moeten ze naar aangewezen delen van de gevangenis gaan die geïsoleerd zijn van de rest van de gevangenis.

19.Vitamine D: Kwetsbare mensen moeten worden aangemoedigd om vitamine D-supplementen te nemen om te compenseren voor vermindering van de blootstelling aan zonlicht. Vitamine D lijkt het risico op longinfecties te verminderen (het lijkt ook te verlagen COVID-19 risico) en er is weinig tot geen nadeel aan het nemen van het als een aanvulling.

Image for post

Testen en traceren

Om een veel beter begrip te krijgen van de verspreiding van het virus, hoe dodelijk het is, hoe besmettelijk het is en hoeveel mensen al immuniteit hebben (gebaseerd op de onbewezen maar plausibele veronderstelling dat mensen niet opnieuw besmet kunnen raken), en om nieuwe uitbraken zo snel mogelijk te kunnen bevatten, hebben we veel testen en traceren nodig.

20.Small Random Samples: Quickly test a small random (as random as possible) sample of the population (maybe 2,000 people) for:

  • the virus (who has it?)
  • antibodies for the virus (who had it?)

21.Mass Testing: Encourage everyone to get tested for the virus and for antibodies. Make tests available at home, in drive-throughs, in stores, in government buildings etc. Make tests free. Consider paying people to get tested.

22.Research Origins & Early Stages of the Virus: Pandemische modellen zijn deels gebaseerd op aannames over wanneer de eerste gevallen verschenen. Er zijn meldingen van ongebruikelijke vormen van longontsteking in Italië, de VS en elders eind 2019. Test indien mogelijk deze patiënten op COVID-19-antilichamen om te bepalen of het virus al veel langer in Europa en de VS is dan aanvankelijk werd gedacht.

23.Genetic Sequencing Tests: Gebruik waar beschikbaar tests waarmee u iemand in één keer testen op alle bekende en onbekende ziekteverwekkers.

24.On-Site Wachten op testresultaten:Houd mensen die krijgen getest on-site totdat de resultaten zijn in (gebruik tests die resultaten geven binnen enkele uren niet dagen) om te voorkomen dat geïnfecteerde mensen terug naar huis gaan en infecteren anderen op de weg of thuis.

25.Certificaten van antilichamen: Afgifte certificaten aan mensen die positief testen op antilichamen, zodat deze mensen kunnen worden gebruikt voor banen die een aanzienlijk risico op het krijgen van besmet of infecteren anderen dragen. Schorsen deze praktijk op het moment dat er overtuigend bewijs dat een persoon kan worden besmet een tweede keer.

26.Share resultaten: Het delen van testresultaten in geanonimiseerde vorm aanmoedigen in vrij toegankelijke databases.

27.Garantie gratis behandeling: Om testen en behandeling te stimuleren garanderen dat niemand die positief test en geen verzekering heeft, zal moeten betalen voor zijn behandeling.

28.Pay voor gemist werk: Om het testen en de behandeling aan te moedigen, garanderen ze ook dat mensen die positief testen en behandeling of quarantining nodig hebben, ten minste 75% van hun verloren loon krijgen (hoe lager het inkomen, hoe hoger het compensatiepercentage).

29.Tracking: Voer gedetailleerde interviews met iedereen die positief test over met wie ze de afgelopen weken in contact zijn geweest. Neem dan contact op met zoveel mogelijk van die mensen en sterk aan te moedigen of te stimuleren hen om ook getest. Zie ook in welke mate het mogelijk is om mobiele telefoon locatiegegevens van degenen die positief testen om te bepalen waar ze kunnen zijn besmet en wie ze kunnen hebben besmet te gebruiken. Deel al deze gegevens in geanonimiseerde vorm in vrij toegankelijke databases. Merk op dat hoe hoger de infectie is in een populatie, hoe moeilijker en minder nuttig het wordt om contact traceren op schaal te doen. Ook voor een algemene tegenargument aan het idee dat het bijhouden (via apps) effectief is zie hier.

30.Vrijwilliger Contact Tracers: Vind veel vrijwilligers om te helpen met contact tracering. Maak de formulieren die ze gebruiken zo idioot-proof mogelijk, zodat meer mensen in staat zijn om te helpen.

31.Maak rode en groene zones: Op basis van de gegevens verzameld van het testen en contact traceren locaties (buurten, steden, steden, regio’s) kan worden bestempeld als zijnde op lage (groene zone) of hoge (rode zone) risico van het virus verspreiden. Dergelijke kaarten kunnen het publiek informeren in hun reiskeuzes en de opheffing van de beperkingen op locaties kan worden geïnformeerd door/op basis van deze gegevens.

32.Track Ziekenhuiscapaciteit: Om een beter beeld te krijgen van de gevolgen van de crisis voor de ziekenhuiscapaciteit, stimuleren we ziekenhuizen sterk om actuele cijfers over het gebruik van ziekenhuisbedden, met name IC’s, te publiceren en de resultaten te publiceren in vrij toegankelijke databases.

Opgemerkt moet worden dat er een risico bestaat bij de ontwikkeling van deze infrastructuur van testen, tracking en vaccins zoals beschreven in de bovenstaande sectie, vooral als het gaat om “publiek-private partnerschappen”: Het is heel goed mogelijk dat het virus niet zo gevaarlijk blijkt te zijn als we aanvankelijk werden gedaan om te geloven, dat het eigenlijk meer verwant is aan het risico van een slecht griepseizoen. Dit zou betekenen dat we een beheersbaar doorpassingsprobleem kunnen veranderen in een chronische aandoening die veel middelen en privacy-invasiesmaatregelen vereist waar veel speciale belangen van zullen profiteren. Deze speciale belangen zullen dan een sterke stimulans hebben om te lobbyen voor de voortzetting van deze infrastructuur, zelfs als het niet nodig of nuttig blijkt te zijn. We moeten zeer alert zijn op dit gevaar.

Image for post

Behandeling

Het doel is om patiënten zo snel en effectief mogelijk te behandelen met de middelen die momenteel beschikbaar zijn, terwijl ook het risico op overdracht wordt verminderd en ziekenhuizen worden overbelast.

33.Pay Artsen & Ziekenhuizen om voortdurend delen hun behandelgegevens: Het is van het grootste belang dat we uitzoeken welke behandelingen werken en dat we dit zo snel mogelijk te weten komen. De hele wereld werkt aan dit probleem, dus er is veel ervaring om van te leren. Maar dit kan alleen gebeuren als de gegevens worden gedeeld. In real-time. Voortdurend. Zodat onderzoekers een onmiddellijk, uitgebreid overzicht kunnen krijgen van de verschillende behandelingen die worden beproefd en hun succes of het ontbreken daarvan.

34.Telemedicine als eerste aanspreekpunt: Om te voorkomen dat de verspreiding van het virus mensen die vermoeden dat ze COVID-19 moeten niet naar hun huisarts, maar in plaats daarvan eerst contact opnemen met een speciale COVID-19 hotline waar een eerste screening wordt gedaan en mensen zijn gescheiden in milde, matige en ernstige. Zodra deze pandemie is over dit zelfde model kan ook worden gebruikt elke griep seizoen: Het is een slechte praktijk om grieppatiënten naar hun huisartsen en maken ze wachten met andere (typisch kwetsbare) patiënten in dezelfde besloten ruimte. SO opgericht specifieke griep hotlines en griep klinieken.

35.Vermijd ziekenhuisopname: De overgrote meerderheid van de COVID-19 gevallen zijn mild. Om de druk op ziekenhuizen te verminderen, moeten alleen patiënten die gespecialiseerde medische apparatuur en zorg (beademingsapparatuur) nodig hebben, in het ziekenhuis worden opgenomen. Als de symptomen als mild tot matig worden beschouwd, moet de zorg voor patiënten thuis of in speciale voorzieningen worden verleend. Ze mogen niet in hetzelfde huis of faciliteit wonen als niet-geïnfecteerde mensen, tenzij het risico op infectie zeer laag is (bijvoorbeeld als gevolg van naleving van strikte protocollen). Patiënten thuis moeten voortdurend worden gecontroleerd om te zien of hun symptomen (vooral koorts, longfunctietests, zuurstofniveaus, ontsteking)verergeren. Een eenvoudig, goedkoop apparaat dat kan helpen met dat is een puls oximeter.

36.Bezoeken: Alles moet in het werk worden gesteld om protocollen en andere veiligheidsmaatregelen te creëren die naaste familieleden in staat stellen om patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, veilig te bezoeken, niet alleen voor comfort en gezelschap, maar ook omdat dierbaren verpleegkundigen kunnen waarschuwen wanneer er iets mis is.

37.BLS, ALS, RNs en NRs: Te verminderen van de werkdruk van verpleegkundigen en ter verbetering van het comfort van de patiënt overwegen het gebruik van vrijwilligers (bij voorkeur die met antilichamen) met relevante kwalificaties (BLS, ALS, RNs en NRs) om te helpen in ziekenhuizen (het doen van eenvoudige taken, maar ook het waarschuwen van verpleegkundigen als er iets mis is).

38.Strikte scheiding: Om te voorkomen dat COVID-19-patiënten andere mensen in ziekenhuizen infecteren, mogen ze alleen worden behandeld in aangewezen COVID-19-gebieden van een ziekenhuis die volledig geïsoleerd zijn, of in speciaal gecreëerde nieuwe faciliteiten.

39.Telegeneeskunde in het algemeen: Om de lasten voor ziekenhuizen te verminderen en om de verspreiding van het virus te voorkomen door mensen die onnodige reizen maken, bieden ze zoveel COVID-19 en niet-COVID-19 medische zorg online als redelijkerwijs mogelijk is. Maar overdrijf het niet. Loop niet het risico te verminderen in-persoon medische zorg door zo veel dat het schadelijke gevolgen voor de gezondheid van patiënten heeft.

40.Expand Right-to-TryLaat niet alleen terminaal zieke patiënten kiezen voor experimentele behandeling. Stimuleer experimentele behandeling zolang gegevens continu worden gedeeld. Behoudt zich het recht voor om in te grijpen als een jury van deskundigen die willekeurig uit een grotere pool van deskundigen is geselecteerd, vindt dat de behandeling te riskant is.

41.Hydroxychloroquine en Chloroquine: COVID-19 is een nieuwe ziekte en als gevolg daarvan zijn er geen grote RCT’s om de werkzaamheid van verschillende behandelingsopties te bepalen. Echter, medische professionals op veel verschillende locaties over de hele wereld lijken te zijn met aanzienlijke succes met behulp van hydroxychloroquine en chloroquine in een vroeg stadium van de ziekte. Hoewel het bewijs van de werkzaamheid van deze geneesmiddelen is geenszins overtuigend nog niet (en sommigen zeggen dat het bewijs suggereert dat het niet effectief is), zijn er geen uiteraard superieure alternatieven beschikbaar op dit punt. Bovendien is het medicijn relatief goedkoop en wordt het al tientallen jaren veel gebruikt en bestudeerd. Het is daarom zinvol om medische professionals aan te moedigen om deze serieus te beschouwen als hun eerste keuze voor behandeling. Moedig het delen van gegevens sterk aan en heroverweeg het gebruik als de resultaten tegenvallen.

(Update 21 april: Een nieuwe retrospectieve studie vindt verhoogde mortaliteit met hydroxychloroquine en geen verhoogde mortaliteit met hydroxychloroquine en azithromycine. Merk op dat hydroxychloroquine, met of zonder azithromycine, was meer kans om te worden voorgeschreven aan patiënten met een meer ernstige ziekte (hoewel verhoogde mortaliteit bleef na aanpassing voor dat), terwijl voorstanders meestal beweren hydroxychloroquine moet zo vroeg mogelijk worden gebruikt in de behandeling, dat is niet wat er gebeurd is in de gevallen deze studie gaat over)

42.Proning in plaats van ventilatoren: Ventilatoren kunnen een redder in nood zijn, maar ze kunnen ook aanzienlijke schade toebrengen aan patiënten en de overlevingskans van mensen aan de beademing is schrikbarend laag. Een toenemend aantal artsen hebben succes met het gebruik van een alternatief: Proning. Proning houdt in dat de patiënt zuurstof neemt via een masker (geen beademing) en vervolgens op hun zijkanten of op zijn buiken rolt, om snel zuurstofniveaus in hun bloed naar normale niveaus te hebben. Als meer patiënten deze proningtechniek kunnen gebruiken in plaats van op een beademingsapparaat te moeten gaan, zal dat ook de lasten voor ziekenhuispersoneel verminderen.

43.Pre-registratie: Om p-hacking te voorkomen raden artsen en onderzoekers sterk aan om hun onderzoeksopstellingen vooraf te registreren.

Image for post

Innovatie

We hebben behoefte aan innovatie op het gebied van testen, behandeling, vaccins, preventie, ontsmettingsmethoden voor consumenten, commercieel, transport en industrieel gebruik, en vele andere oplossingen voor de verschillende problemen die de pandemie en onze inspanningen om deze te beteugelen hebben gecreëerd. En we hebben ze snel nodig. In plaats van een top-down regering gerichte aanpak moeten we stimuleren bottom-up innovatie. Het doel is om de expertise, creativiteit en middelen die aanwezig zijn in de hele samenleving te benutten.

44.Permissionless innovationSchakel over van een voorzorgsbeginsel kader naar een permissionless innovatiekader. In plaats van eerst te moeten bewijzen dat een specifieke innovatie veilig is (een lang, duur en bureaucratisch proces) moet de bewijslast liggen voor degenen die de invoering van die innovatie willen voorkomen of stoppen.

45.Tort Law & Common Law: Om excessen te beteugelen en roekeloosheid te voorkomen binnen een kader van permissionless innovatie, gebruik tort wet, common law, class action activiteit, eigendom wetten, contractenrecht en andere instrumenten. (blz.)

46.Vrijwillige vernylatie: Een mogelijke manier om kudde-immuniteit snel te creëren is door vrijwillige vernissen: Er is sterk bewijs voor de thesis dat virale dosis de ernst van de ziekte beïnvloedt: Opzettelijk infecteren van vrijwilligers met zeer kleine doses kan ze immuun maken zonder dat ze ziek zijn. Zodra immuun dergelijke mensen kunnen worden gebruikt om de zorg voor kwetsbare groepen en in het algemeen, in de mate dat een virus is waarschijnlijk een groot deel van de bevolking toch te infecteren, opzettelijke lage dosis infectie kan aanzienlijk verminderen ernst van ziekte en sterfgevallen. En er zijn andere potentiële voordelen.

47.Gecontroleerde menselijke uitdagingsproeven: Om de ontwikkeling en uitrol van vaccins te versnellen, fase 3-tests van vaccinkandidaten te vervangen door een opstelling waarbij vrijwilligers die voorheen niet besmet waren, en een hoog risico op infectie, maar een laag risico op complicaties of sterfte, de vaccinkandidaat (of een placebo) ontvangen en na een interval om een immuunrespons op het vaccin mogelijk te maken, een gecontroleerde blootstelling aan het virus krijgen toegediend.

48.Research Airborne Transmission & Air Conditioning Systems: Recent anekdotisch bewijs suggereert dat het risico van transmissie in de lucht hoger is dan gewoonlijk werd gedacht, althans in sommige contexten. Het is heel belangrijk om te weten of dit zo is. Geef prioriteit aan onderzoek naar dit onderwerp. Hier is een voorbeeld van dergelijk nuttig onderzoek. Een ander potentieel belangrijk gebied van onderzoek en innovatie zijn ventilatiesystemen (d.w.z. airconditioning). Het is waarschijnlijk dat een oorzaak van superspread gebeurtenissen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, cruiseschepen etc is hun airconditioning systemen circulerende lucht met druppels die besmettelijke virusdeeltjes bevatten van kamer tot kamer. Het kan mogelijk zijn om het systeem deze deeltjes uit de lucht te laten verwijderen. Enkele interessante speculatieve ideeën hier en hier. Dit is een belangrijk onderwerp, aangezien transmissie via AC-systemen een belangrijke bron van transmissie zou kunnen zijn bij de heropening van de economie.

49.Research Potentie van verschillende stammen: Het lijkt erop dat sommige stammen aanzienlijk gevaarlijker zijn dan andere. Geef prioriteit aan onderzoek naar dit onderwerp.

50.Research Immuniteit: Het is cruciaal om te weten of mensen die het virus hebben gehad immuun worden of kan besmet raken een tweede keer. Geef prioriteit aan onderzoek naar dit onderwerp.

51.Internationale samenwerking: Het delen van ideeën, onderzoek en personeel tussen landen aanmoedigen. Snijd zoveel mogelijk administratieve rompslomp. Bied 1-jarige visa aan buitenlandse wetenschappers, onderzoekers, ondernemers etc die een sponsor of een partij (universiteit, bedrijfsleven, investeerder, onderzoeksinstituut etc) die zal instaan voor hen, geen (of weinig) vragen gesteld. Moedig wetenschappers ook aan om naar het buitenland te gaan om te leren van de ervaringen in andere landen en hun expertise met die landen te delen.

52.Subsidiëren van het delen van gegevens: Vind manieren om het delen van nuttige gegevens te stimuleren (zonder het delen van nutteloze gegevens te stimuleren).

53.PrijzenMaak prijzen voor wetenschappelijke en technologische doorbraken die anders niet voldoende financieel zouden kunnen worden beloond. Juryleden moeten willekeurig worden geselecteerd uit een grotere pool van relevante deskundigen. Een niet-technologisch/wetenschappelijk voorbeeld: Het zou heel goed zijn om protocollen te hebben in verpleeghuizen die relatief eenvoudig te volgen zijn, maar die effectief zijn in het drastisch verminderen van het risico op overdracht. Tegelijkertijd is het moeilijk om gemakkelijk geld te verdienen te zien voor ideeën die hierbij kunnen helpen. Een prijs kan dus zeer nuttig zijn om mensen uit verschillende expertisegebieden te stimuleren om bij te dragen aan dit project.

54.Voortzetting van de productie: PPE en medische apparatuur zoals ventilatoren zullen belangrijk blijven en het risico op tekorten blijft bestaan. Doorgaan met de productie van dergelijke apparatuur en trein personeel om ze te gebruiken. Voor zover dat mogelijk is, moet u innoveren zodat bijvoorbeeld ventilatoren en andere apparaten gemakkelijker te gebruiken zijn, zodat mensen relatief snel kunnen worden opgeleid om ze op een effectieve en verantwoorde manier te bedienen. Deze extra capaciteit van materieel en personeel zal nuttig zijn voor de toekomst, zelfs als ze in deze pandemie overbodig blijken te zijn.

Image for post

Verantwoording

55.Schaamte en Straf: Ontsla de autoriteiten die ons niet goed hebben voorbereid op deze pandemie, die particuliere inspanningen belemmerde om tests en andere apparatuur te ontwikkelen en te distribueren, die verkeerde informatie verspreiden, zoals het vertellen van het publiek dat het ok was om naar grote evenementen te gaan of dat het dragen van maskers niet effectief is. Op zijn minst publiekelijk schande hen, meedogenloos.

56.Suspend Salarissen: Geef politici en ambtenaren huid in het spel. Zij mogen geen salarissen ontvangen zolang de afsluiting doorgaat. Als bijvoorbeeld 10% van de lockdown wordt opgeheven, moeten ze 10% van hun salaris terugkrijgen, als 50% wordt opgeheven, krijgen ze 50% van hun salaris enzovoort. Snijd hun loon onmiddellijk als het aantal infecties (of sterfgevallen) begint te gaan een back-up met een percentage.

57.Get Rid Van Slechte Modellen en Slechte Modelers: Modellen spelen een grote rol in de voorbereiding voor en reageren op een pandemie. Maar modellen zijn vaak ver weg. Blijf de nauwkeurigheid van de voorspellingen van een model nauwlettend volgen. Als een model voorspellingen blijft genereren die onjuist blijken te zijn en er geen goede manieren zijn om het model aan te passen, zodat het aantoonbaar leidt tot verbeterde nauwkeurigheid, gooi het model weg en stop met luisteren naar de modelbouwers. Laat ze niet wegkomen met het excuus “Oh, onze projecties waren uit, omdat onze aanpak werkte en mensen beoefend sociale distantiëring beter dan verwacht”: Het is de modellen die al rekening gehouden met de vermeende effecten van sociale distantiëring die waren ver weg.

58. NOT the New Normal: Er moet een sterk gevoel onder het publiek en ook in de overheid dat alle opdringerige maatregelen (beperkingen, privacy-invasieve maatregelen) moet zo snel mogelijk worden beëindigd, dat dit niet een nieuw normaal, en dat we alleen maar hun toevlucht te nemen tot deze noodmaatregelen als gevolg van het spectaculaire falen van de overheid om ons goed voor te bereiden op deze pandemie. De gegevens die tijdens deze pandemie worden verzameld, moeten zo geanonimiseerd mogelijk zijn en zodra de noodsituatie voorbij is, moeten alle gegevens die niet naar behoren konden worden geanonimiseerd, worden vernietigd. Tracking-apps moeten worden verwijderd. We zouden veel beter moeten worden opgezet om de schade die toekomstige pandemieën kunnen aanrichten te beperken, door effectieve maatregelen en systemen in te voeren die noch onze burgerrechten noch ons economische leven bedreigen.

Begin nu aan te dringen op een weg naar normaliteit.

.